Allergi
03 september 2006
För ett par veckor sedan så var min dotter på Vårdcentralen och tog blodprov. Vi misstänkte nämligen att hon var allergisk mot hasselnötter, då hennes läpp svullnat upp när hon bla ätit choklad, glassen Nogger, Ballerinakex m.m. Svaret kom nu i veckan, och mycket riktigt så är hon allergisk mot nötter, framförallt mot hasselnöt. Däremot inte mot mandel eller jordnötter.
Skönt att få det bekräftat och veta varför hennes läpp helt plötsligt svullnar upp, samtidigt ät det ju tråkigt att hon blivit nötallergiker. Nu får hon inte alls äta något med nötter i och allergimedicin måste vi ha hemma.

Så nu måste man noggrannt läsa innehållsteckningen på choklad, glass, kex, flingor och kakor som man köper. Min dotter älskar Marabou mjölkchoklad, men det kan innehålla spår av nöttter, så det är förbjudet nu. Usch, tänk att aldrig få äta Marabou mjölkchoklad - det som är SÅ gott!
Choklad är nästan det enda godis dottern gillar (förutom chips och popcorn), och det var inte lätt att hitta något utan nötter när vi skulle köpa lördagsgodis igår. Allt mjölkchoklad verkar innehålla nötter, förutom små barnchoklad. Kexchoklad och dajm är också ok. Var en sort ur lösgodissortimentet som inte innehöll nötter. Någon som har tips på något choklad utan nötter?
Lär ju ta sin tid innan man lär sig det här!!

Skrivet av Camilla klockan 19:40 | Permalink |


3 Kommentarer:


  • Skrivet 04 september, 2006 19:11, Anonymous Anonym

    Hej på dig!
    vad kul att du har fåt ett blogg.
    du har ju okså fått många besökare.
    vad fina bilder du okså tat på
    Amy diamond, din dotter vid hästar,
    Hunden Bastian.Så kul!Var dett kul på din brölpsdag?Kålla ni på bio?

    Kramar mig!!!!!!  
  • Skrivet 05 september, 2006 12:41, Blogger Mindi

    Åh så tråkigt... och nötallergi också. :(

    Kram kram  
  • Skrivet 05 september, 2006 23:43, Blogger Sissi

    Usch, verkligen TRIST! Det är väl så att man också är allergisk mot stenfrukter då med? Eller? Stackars lilla tjej!

    Kram