Kalasen över för denna gång!
19 maj 2007



Så var kalasen över för denna gången!! Båda barnen fyllde ju år i april, men då hade vi endast kalas för släkten. Var så mycket annat inbokat. Nu i torsdags var det iallfall dags. Sonen hade bjudit hela klassen (24 st!!), och vi räknade med att vi skulle kunna vara ute. Äta ute och köra lekar på lekplatsen härintill. Men så blev det såklart inte! Regnet fullkomligt vräkte ner, så att vara ute var inte att tänka på! Så det var bara att planera om och flytta på möbler i torsdags förmiddag.
Tack och lov kom inte alla 24 i klassen! (Får man lov att säga så?). Några var bortresta och flera blev sjuka. Så totalt blev vi 16 barn, och det var mer än tillräckligt! Vilken volym! (och då är jag som ändå jobbar på förskola van).

La en presenning ute på altangolvet (har ju inte fått lagt vårt altangolv än. Förstår inte varför alla hantverkare ska vara SÅÅ försenade) och satte ut vårt soffbord. Barnen fick sitta på golvet och äta hamburgare och dricka festis. Funkade jättebra- perfekt med inglasade altanen. Tipspromenaden körde vi i källaren. Sedan blev det gräddbullstävling: alla skulle äta upp en gräddbulle med händerna bakom ryggen. Den som var snabbast vann! Den tävlingen var riktigt kul. Körde även tävling med potatis på skeden - de tävlade två och två på en bana. Sedan glass och godispåse.
När de 2 timmarna var slut, och alla barnen hade gått hem, så pustade vi ut och riktigt NJÖT av tystnaden!

Dottern hade sitt kalas i går kväll. Inte hemma, utan på ett relativt nyöppnat ställe en bit härifrån: Utmaningarnas hus! Det är som typ Fångarna på fortet. De var 2 lag som tävlade och gick runt i olika rum i 1,5 timme. 44 rum med olika utmaningar, tex klättervägg, lösa mordgåta, mörka rummet (då de skulle leta upp olika knappar och trycka på i ett helt kolmörkt rum), fortetbana, basket, golf m.m. Alla rum hann man såklart inte med. 12 st rum var speciellt för kalas, sedan kunde man prova på de andra också. Efteråt blev det pizzaslice, läsk, godispåse och diplom. Det var riktigt riktigt kul, och alla tjejerna vill absolut dit igen. Mannen och jag skulle själva kunna tänka oss att samla ihop ett antal kompisar och gå dit en kväll. Kan varmt rekommendera stället för de som bor i närheten!

Igår tog jag ut en semesterdag. Är så skönt att vara ledig i 4 dagar!! Sonen sa i går morse: vi är lediga i 4 dagar, så fantastiskt!! Lät så kul! :) Jag och barnen slappade på förmiddagen. Åt frukost framför TV:n, och såg på filmen "Förortsungar". Den var jättebra! Satt ute i trädgården på eftermiddagen, då sken solen och det var så varmt och skönt! Har precis börjat med en bok: Är det någon där? av Marian Keys. Gillar hennes böcker! Barnen spelade lite badminton, en present som sonen fick på sitt kalas.

Vårt ena marsvin Snobben har blivit lite "knasig"!! Titta här!
Så här hittade vi honom en morgon liggandes i höhäcken. Här vill han ligga hela dagarna, vägrar att gå ner därifrån. Är ju rädd att han ska fastna, så nu har vi fått ta bort höhäcken. Synd, för det var så praktiskt att ha höet samlat där. Nu har vi ju hö utspritt över hela burgolvet...

Ha en bra lördagskväll allihop!








Skrivet av Camilla klockan 15:49 | Permalink |


2 Kommentarer:


  • Skrivet 19 maj, 2007 23:56, Blogger ikas

    Förstår om det känns skönt att kalasen är över? fast dom verkar ha varit lyckade trots regnet.
    Jag stod just och kollade på den boken idag. Visste inte att det kommit en ny. Är den bra? Vad handlar den om?  
  • Skrivet 23 maj, 2007 23:33, Blogger ♥ cloudberrie ♥

    Det låter som två riktigt lyckade kalas! Vi har kalas nr 1 på söndag.

    Kram från Eva