Altanbygget fortsätter
09 april 2007
Visade ju i höstas bilder på vårt altanbygge här på bloggen. Altanbygget har ju mest stått still under vintern, men nu börjar det äntligen hända något. Glaspartierna som vi beställt hämtade vi i måndags, och under hela lördagen och några timmar igår så satte mannen upp dom. Blev många svordomar och utbrott, för det var väl inte helt lätt, men så fint det blev när det blev klart!! :)
Så här såg altanen ut innan vi började.


Så här såg det ut i höstas när snickarna hade satt upp tak:


Och så här ser det ut i dag!

Nu inväntar vi snickarna som ska komma i slutet av april/början på maj och lägga trägolv på altanen plus bygga en bred trätrappa under de 3 dörrpartierna. Imorgon kommer muraren och ska fixa till det utvändiga (bredvid räcket - ser inte så fint ut). Det vita på marken är bara en duk mannen har lagt över på sitt nysådda gräs. Längtar tills det är färdigt! Ska bli så mysigt att kunna sitta där ute plus duka till långbord när vi har kompisar på besök!!


Igår kväll hade vi kalas för dottern som fyller 11 år på tisdag. Mina föräldrar och syrran med familj kom. Svärmor var sjuk. Vi åt kycklingpastasallad, dajmtårta och godis. Dottern fick kläder, DVD-film och pengar o presentkort för ca 1400 kr, som hon ska gå och shoppa kläder för. Hon älskar kläder (hon har ju en garderob som är bra mycket större än en annans), och extra kul är det när man har mycket pengar och kan gå ut och shoppa själv! Just nu är hon iväg med en kompis som ska bjuda henne på fondue på en restaurang. Vilken födelsedagspresent va!! Kompisens pappa körde dom till restaurangen. De ska vara där själva och ringa till honom när de har ätit färdigt! Mysigt!


Idag har vi tagit upp och kelat med marsvinen. De är jättegulliga och så tillgivna. Ligger helt stilla i våra knä, och njuter när vi klappar och borstar dom med borsten. Mannen och jag har ju inte direkt varit så sugna på att skaffa husdjur, men vi tycker de är så mysiga nu!








Skrivet av Camilla klockan 16:42 | Permalink |


4 Kommentarer:


  • Skrivet 10 april, 2007 21:31, Blogger ♥ cloudberrie ♥

    Vad fin altan! Den förstår jag att du är jätte glad över.

    Ett försenat grattis till din 11 åring!

    Kram från mej  
  • Skrivet 14 april, 2007 08:24, Blogger Mindi

    Vad FINT det blir!!!
    Vilken skillnad! Jag förstår att du längtar tills det är helt klart... men snart så. :)

    Åh vilken mysig födelsedagspresent tjejen fick... gå på restaurang så där med en kompis. Så gulligt! Tänk så stora de börjar på att bli våra tjejer! Var blir åren av? Vet du? ;) Och snart är det ju någon annan som också fyller år? ;D

    Angående vårat restaurangbesök i går... jodå tjejerna gillar Kinamat men lilla tjejen tog pizza. Men nästa gång skulle hon ta friterad kyckling som stora syster tog. ;) Själv åt jag Nasi goreng denna gång. Gott, Gott!
    I kväll ska vi grilla!!!

    Stooooor kram
    M I N D I  
  • Skrivet 15 april, 2007 10:07, Anonymous Anonym

    Vad fint det blir!!! kommer ju att bli superduper att ha som extrarum när ni är klara med allt! Vi äter varenda måltid ute på inglasade altanen under sommaren... *s* Det är en speciell känsla att äta ute tycker jag. :)

    Grattis till 11-åringen!! Mysigt att gå på resturang själv med en kompis! :)

    Och vad söta marsvinen är!!

    Kram!  
  • Skrivet 17 april, 2007 15:11, Blogger ikas

    Men duuuu....vad bra det blev.
    Tänk där satt vi i somras och pratade en massa.
    Kommer ni i sommar?