Första skoldagen
21 augusti 2007
Så var det skoldags för barnen idag. Jag hade tagit föräldraledigt, så att jag kunde gå med sonen när han började i första klass. Har inga vanliga föräldradagar kvar, så det blev en sådan där garantidag. 40 kr efter skatt får man, och ingen lön från jobb den dagen. Inget man tar ut ofta med andra ord, men de är bra att ta till ibland när semesterdagarna inte räcker till...
Mannen följde också med, han är ju fortfarande sjukskriven.

Fröken verkade trevlig, och även fritidspedagogen som också hjälper till under skoltid+fritids. De första 2 veckorna får de mjukstart och går mellan 9 och 12.45, sedan blir skoldagen 8.15-13 varje dag. Blir säkert jättebra. Kompisarna känner ju varandra sedan förskoleklassen, förutom 2 nya som började idag! Dottern började kl 10, men hon ville gå själv utan oss. Pinsamt om föräldrarna följer med när man ska börja i femman! :) Sista året på skolan, när de börjar 6:an börjar de på högstadieskolan en bit härifrån. Så nu är de störst på skolan. På måndag ska hela klassen till Köpenhamn, och gå en stadspromenad (de ska börja prata om Norden). Kul!

På torsdag är det klassfotografering för båda. Tur att sonen är nyklippt sedan förra veckan, och dottern klippte sig idag.

Dottern har fått en ny mobil idag. Hon skulle skoja till det i fredags när hon hade kompisar här : hoppade i poolen med kläderna på. Och glömde totalt bort att hon hade mobilen i fickan. Sedan fungerade inte den mobilen mer! Tur att det bara var min gamla..Nu ville hon ha en kameramobil, och det blev denna på Net on net:
Den verkar jättebra! 600 kr fick hon betala själv och de andra pengarna (400 kr) la vi till. De får hon jobba ihop! :) Dammsuga och hjälpa till lite mer! :)

Jag har också hunnit med att handla. Var så tomt i kylen innan, men ibland räcker tiden inte till helt enkelt! Mannen är på sonens föräldramöte just nu, och själv ska jag försöka få barnen i säng.

God Natt!




Skrivet av Camilla klockan 20:07 | Permalink |


3 Kommentarer:


  • Skrivet 21 augusti, 2007 21:19, Blogger Fotograferande Maria

    Hej! Va kul att få följa med på 1a skoldagen. Min näst yngsta börjar 6 års nästa år. Kram  
  • Skrivet 22 augusti, 2007 19:38, Blogger Mindi

    Hej kompis!

    Ja nu är det vardag igen.... på gott och ont. ;)

    SÅ trist med mobilen men jag förstår att dottern var glad åt den nya. ;)

    Stor kram
    M I N D I  
  • Skrivet 22 augusti, 2007 21:24, Anonymous Anonym

    Åh, vilken stor dag, sonen börjar i ettan. Det måste kännas väldigt speciellt?

    Hoppas allt är bra annars?

    Kram, Sissi